Logo La Figuera

La Figuera

Priorat


Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

Situació geogràfica

Municipi del Priorat, accidentat pels contraforts occidentals del Montsant, situat a la dreta del riu del mateix nom. El terme té una extensió de 18'78 Km².

El poble de la Figuera, a 575 metres d'altitud, es troba en una posició enlairada des d'on es pot gaudir d'un panorama impressionant. Se la coneix com el sentinella del Priorat.

Un altre lloc d'interès dins del terme és l'indret conegut com els Colls de Solans, no gaire lluny del poble, des d'on es divisa una perpectiva única de tota la comarca. És conegut com el "balcó del Priorat".

                     


Activitat econòmica

La població és agrícola. Els principals productes que es conreen són el vi i l'oli.
La Cooperativa fou fundada com a Sindicat Agrícola, l'any 1932.

Per les seves condicions climàtiques, les plantacions de ceps són gairebé en la totalitat del terme, de la varietat garnatxa, que dóna uns vins de qualitat exquisida, suaus i de gust característic. Els vins són de denominació d'origen Tarragona, subzona de Falset. L'embotellat es comercialitza sota el nom d'Aubacs i Solans.

L'oli és de denominació d'origen Siurana.

Per la seva situació privilegiada i el seu clima, la Figuera, s'ha convertit en un lloc ideal per estiueig i segona residència. Això fa que els estius i caps de setmana el poble recuperi el moviment i vitalitat que havia perdut anys enrere.© Ajuntament de La Figuera, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Priorat. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo